miercuri, martie 02, 2005

strategie 101

sau cum sa NU iti faci strategia de afaceri:

Care va fi oferta specifica a Antenei 3 fata de alte televiziuni de stiri?
Fata de Realitatea TV si N24, unul dintre atributele inevitabile la Antena 3 va fi calitatea programului de stiri. Si asta vine inclusiv din faptul ca redactia de la Antena are in spate o istorie de 11 ani. Asta inseamna o anumita calitate a stirilor fata de posturile concurente, dar si viteza de reactie. Antena 1 face acum breaking news - sau editii speciale - mai repede decit televiziunile de stiri.

Ce poti sa-mi spui despre jurnalele Antenei 3?
Incercam sa nu canibalizam Observatorul Antenei 1. Vor fi jurnale din ora-n ora. Sint niste lucruri care vor trebui armonizate, probabil ca nu vom putea s-o facem suta la suta de la inceput.

Deci, probabil, veti avea jurnale scurte sau deloc la orele Observatorului: 16.00, 19.00, 22.30...
Da, s-ar putea sa nu ne intrebuintam foarte tare pe Antena 3 la aceste ore. Nu trebuie sa avem o competitie cu Observatorul. Departamentul de stiri al Antenei va mai produce citeva emisiuni economice, de infotainment (informatie cu caracter de divertisment - n.r.), showbiz, film sau lucruri de genul asta. In rest, vor mai exista talkshow-uri, documentare si altele asemenea. (de aici)

Motivul este foarte simplu: televiziunea de stiri e o nisa de industrie in care cu onor performeaza Realitatea TV. Chiar decent as spune eu. In momentul in care strategic te decizi sa te iei de gat cu Realitatea trebuie sa concurezi cu cel putin aceleasi arme -- respectiv sa folosesti din plin resursele Observatorului pentru a produce stiri cel putin la fel de bune/informative, etc. Ei bine, Petreanu spune ca vor fi o struto camila ("nu vom canibaliza Observatorul", "nu ne vom intrebuinta foarte tare" etc).

Solutia e foarte simpla stimabililor...ca sa nu va pierdeti audienta Observatorului de la Antena 1 faceti showul comun si transmis direct la Antena 3 pana va faceti awarenessul de care aveti nevoie. Ma rog, asta pentru cine (inca) mai inghite prostiile jurnalist-voiculestiene de la Antena 1 - boboru' care este.

3 Comments:

Anonymous Anonim said...

A scazut PURul la 1% si a dat ordin Voiculescu celor de la Antena sa se miste mai repede cu propaganda.

-d

3/02/2005 12:22:00 p.m.  
Blogger Daniel Neamu said...

In plus, circula zvonuri (http://www.euractiv.ro/content/section%7CreadStory/stID_11/pT_stiri/pID_798/Speculatii-Prima-TV-fuzioneaza-cu-Antena-1-.html) despre o posibila fuziune/preluare Antena1 - Prima TV.

3/02/2005 01:36:00 p.m.  
Blogger Dragos Novac said...

da, Antena evident e vehicul de propaganda. Iar Burci a scapat elegant vanzand partea sa din prima catre SBS. Insa din cate stiu eu SBS is here to stay, probabil totul depinde de pretul pe care Voiculescu il va oferi.

3/02/2005 04:09:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home