miercuri, aprilie 13, 2005

romanu' - acest haplea al UE

titlu de articol despre problemele romanilor: "O intrebare legitima: "Voi manca mai bine din 2007?""

Asta e o chestie pe care o gasesc stupida la formatorii de opinie, in general cei care isi dau cu parerea despre economia romaneasca sau specific prezinta realitatile romanesti in contextul UE. Daca, presupunand prin absurd, titlul s-ar transforma in: Vom munci mai eficient din 2007?, cu corolarul - vom munci de fapt in 2007? Sau, poate mai interesant -- voi munci cu folos din/pana in 2007?

Practic, spunand lucrurilor pe nume, UE va reprezenta cineva care ne va mana de la spate sa muncim. Mai mult si mai bine. Fie direct - trebuiesc indepliniti indicatorii macroeconomici, fie indirect - mai multa concurenta.

Acuma, cu tot respectul, in Romania or fi mai multi pensionari sau/si oameni amarati si simpli ce traiesc de pe o zi pe alta si nu prea inteleg lumea pe care sunt, lucru reflectat de altfel si prin votul catre Iliescu si catre pesede din ultimii 15 ani. Dar m-am cam saturat sa se continue cu punerea batistei pe tzambal: in anul 2005 problema (majoritatii) romanilor este ca ei muncesc PUTIN si INEFICIENT.

Asta cred ca trebuie sa devina problema nationala - nimeni nu moare de foame in Romania, sa fie clar, insa toti striga au fara sa ii doara, doar ca sa previna. Si lenea a devenit sport national dupa 50 de ani de amorteala. Perpetuat de Iliescu si Nastase, ca sa nu existe ambiguitati. :D

1 Comments:

Blogger valachus said...

La aceasta ora, sunt intrutotul de acord cu tine :)
Insa eu opinez ca, din pacate, UE 2007 va fi un substantial altceva decat e UE 2005.
Anume, la ora asta eu pronostichez ca Franta si - foarte posibil - Olanda vor vota negativ la referendumurile de adoptare a Constitutiei Europene (in fapt un summum de tratate economice).
Consecintele pentru noi cred ca vor fi mult dincolo de "nefavorabile", iar atunci certitudinii ca in 2007 in Romania se va munci mult mai mult i se va atasa obligatoriu intrebarea "cat din munca noastra suplimentara ne va folosi noua, si cat seniorilor UE?"
Sper sa n-am dreptate!

4/14/2005 08:47:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home