marți, mai 31, 2005

anticipate la toamna cel mai probabil

cica Base a studiat foarte puternic problema si ar fi vrut sa faca anticipate in iulie, insa e prea din scurt asa ca ramane varianta pentru la toamna. Interesant de stiut care ar fi mesajul si pozitionarea anticipatelor pentru ca pana acuma guvernu' nu a prea parut sa aiba probleme de alianta cu maghiarii si cu voiculestii ca sa isi faca treaba.

De asemenea se pare ca la nivel politic iar se agita apele -- Vadim revine in forta pentru ca PSD-ul facuse PPRM-ului o oferta de nerefuzat, Videanu va candida la presedentia PD, unde oricum e un vid de lideri, iar Valeriu Stoica a gasit adepti pentru fuziunea PNL - PD in care si Tariceanu pare interesat. Sunt tot felul de scenarii care ar putea sa rezulte dintr-un astfel de reshuffle si spre bucuria mea PSD nu pare foarte bine pozitionata. Mai mult, cred ca PSD ar avea de castigat doar daca DA o da in bara rau de tot, in nici un caz nu au oameni care sa inspire incredere de lideri, cel mult incredere de interese comune - vezi scandalul CSM/Justitie.

De asemenea este usor imbucuratoare si perceptia pozitiva pe care guvernul o are conform unor sondaje (pe care nu as pune baza foarte mare) in ciuda "analistilor" care au inceput sa traga din toate pozitiile. Adevarul e ca dpdv al faptelor cineva a pus-o foarte bine: DA este PSD cu 16% impozit pe profit. Eu cred insa ca este doar o aparenta - partea ce nu e publica este mai importanta si chiar cred ca s-a mai facut cate ceva, pe ici pe colo. Cand esti in situatia in care ai un car de ziaristi, ori manati de interese ori pe dinafara, care vin si filtreaza corespunzator mesajele si arunca cu tot felul de tampenii inspre public nici nu iti mai vine sa le mai spui nimic. Solutia mea ar fi ca sedintele de guvern sa fie facute public, transmise in direct samd. Ca la fotbal sa vada toata lumea daca e blat sau nu, ca CTP & Cristoiu oricum povestesc alte meciuri, ale lor personale.

4 Comments:

Anonymous Anonim said...

Hm, hm... Eu am fost cel care a zis asta, şi încă demult, tare demult.

Zici că ei fac, dar nu ne spun, că le este frică de presă. Atunci cum se explică bălăriile exprimate de-a lungul timpului de Videanu, Tăriceanu, Popescu, Copos care au bulversat Bursa de câteva ori, care au zăpăcit complet mediul de afaceri şi, poate cel mai important dintre toate, denotă o completă neînţelegere a economiei de piaţă absolut inexplicabilă la nişte oameni de afaceri din Top300.

Ca să nu mai vorbim că, la şase luni de la preluarea puterii, Alianţa DA guvernează după bugetul PSD, cu legile PSD, cu oamenii PSD. Ziua de ieri a fost o mostră perfectă a HAOSULUI în care se zbate actuala guvernare...

Înainte de alegeri spuneam că avem de ales între proşti şi ticăloşi şi că este mai bine să alegem proştii. Pe zi ce trece mă întreb dacă nu cumva am greşit.

6/02/2005 10:30:00 a.m.  
Blogger Dragos Novac said...

ei, cred ca ai tendinta sa exagerezi si sa dramatizezi, desi pe fond ai dreptate intr-o oarecare masura. Dar asta nu inseamna ca 95% din criticile din ziare nu sunt decat prostii sau aberatii. Pe cat de prosti ii crezi tu pe cei din guvern, pe atat de nepregatiti sunt si cei din presa sa critice. Rezultatul este dulcea mediocritate in care fiecare se ia de mama opozantului iar problema de fond ramane nerezolvata.

Iar aia cu paternitatea ideii - e din Estonia btw. :D

6/02/2005 08:17:00 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Categoric, criticile din ziare sunt absolut penibile de cele mai multe ori. De aceea am renunţat să mai citesc ziare, ci numai ziarişti. Am câteva semnături pe care le urmăresc şi le apreciez.

Cred că Ţuţea a spus că "Numai prin exagerare putem ajunge la adevăr", nu? :-?

Nu înţeleg faza cu Estonia :((

6/02/2005 09:15:00 p.m.  
Anonymous Anonim said...

E simplu Cristian.
Transmiterea in direct a sedintelor de Guvern :)
In Estonia a inceput. (Bine ...in partea asta a noastra de lume :) ).

6/04/2005 10:44:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home