miercuri, mai 11, 2005

Renuntarea - cea mai buna solutie?

Turcescu il vede pe Tariceanu frana Romaniei azi si cel care va cadea de pacalici cand romanu' "exasperat si dezamagit, va avea nevoie de un tap ispasitor." Hm, se prea poate, insa problema de fond e alta: omu' a intrat in joc dispus sa faca treaba insa s-a lovit de un sistem care se zbate fantastic sa nu fie schimbat. Cred ca la suprafata cel mai bun exemplu este cel al Monicai Macovei care a declarat acum vreo saptamana ca lasa reforma pe mana CSM (parca asa se numeste) avand in vedere rezistenta sistemului la schimbare.

Prin urmare, avand in vedere contextul Tariceanu nu prea are ce face -- impinge anevoios o masina care statea sa se probuseasca atunci cand a preluat-o. Ce sa schimbe mai intai? Bucsele, bujiile, motorul? Rotile, tablaraia? Mai are si o multime de mecanici habarnisti care au pareri "competente". Plus ca Tariceanu este expert in sofat nu in mecanica.

Cea mai simpla solutie deci, conchide analistu' Turcescu, ar fi sa schimbe masina cu totu', adica sa se renunte la el - inspirat probabil de fuga parlamentara de deunazi. Scenarii-scenarii, romanu' e expert in a-si da cu parerea. De pe margine e cel mai bine si mai sigur. Pacat ca nenea Turcescu nu ne spune si ce ar face el daca ar fi sa fie acolo in vartej.