joi, iunie 30, 2005

impactul UE in business

"Opinia generala este ca autoritatile ar trebui sa protejeze, in diverse moduri, firmele autohtone." Este o mare porcarie, cum sa vina statul sa te ajute? Nu e de ajuns ca nu e in stare sa isi faca singura ordine in ograda?

Absolut de acord ca managementul este principala problema in Romania insa, iar intrarea in UE o sa creeze concurenta mare de tot. Regula e simpla: esti bun, stai in business, daca nu, look for other challenges. Ca-n viata, nu? :)

2 Comments:

Anonymous Anonim said...

Chiar nu înţeleg e ce se tot perpetuează ideea că va fi o tragedie că ne vor cumpăra străinii sereleurile...
Mie nu mi se pare deloc aşa, ci chiar trag nădejde să obţin un preţ bun pe sereleul meu, fiindcă este clar dacă - cel puţin în cazul meu nu se pune problema unui management defectuos, este clar că lipsa de capital pentru investiţii nu îmi va permite să rezist prea mult. Dar nu văd nici o tragedie dacă din "patron" voi redeveni iar angajat, ba din contră, cred că o altă companie ar avea numai de câştigat din experienţa mea :)).
Să fie oare blestemul drobului de sare?

7/01/2005 12:00:00 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Nici pomeneala....atita timp cit toate antreprizele sint de stat sau cu capital de stat, nimic nu va fi posibil in aceasta tara...nu se poate initia sau dezvolta nimic in acest loc fara sa existe o HG;OU; sau alta forme care de altfel ocolesc legea 31 si care permit mafiei de stat sa-si insuseasca atit bunurile cit si posibilitatea de administrare a acestora. Este o inversunare teribila in directia blocarii oricarei antreprize privat, care nu are in componenta personal desemnat!

Mircea Halaciuga,Esq.
European Commission Expert, Member, International Bar Association.
Justice; Foreign Affairs; Security and Defense; General Management.
040-724-581078
http://hometown.aol.com/arbitraj/myhomepage/business.html
http://hometown.aol.com/arbitraj/page1.html
http://hometown.aol.com/arbitraj/page3.html


To file a complaint please use also http://www.eejnet.org and complete the forms listed on the first page; search word: arbitraj
*For fast and confidential resolution of conflicts, get your answers at arbitraj@aol.com
*For your financial needs, please contact us at: CnArbitration@aol.com
*For research and development - humanities and social sciences, contact: arbitraj@aol.com

7/17/2005 06:21:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home