bucuresti
tot mai multe lucruri misto se intampla in bucale, curat de tot, parcuri misto (in cismigiu aseara stiam ca sunt in romania doar dupa muzica), arteziene mergand (pazite de badigarzi e drept), locuri de joaca pentru copii. Am spus curat? Incepe sa se lege si sa fie decent.
9 Comments:
Am asteptat 15 ani s-o vad scrisa si pe asta, dar a meritat, thank God.
Stii, pana acum nu ne iesea, dar nu era nici prea multa speranta. Acum, din cauza sperantei, simt cum incep sa ma panichez ca nu ne iese.
da, recunosca ca si eu imi cam pierdusem speranta -- insa lucrurile bune trebuiesc spuse si recunoscute. Sper sa nu fie doar o conjuctura (alegerile de abia s-au incheiat), e o dovada simpla ca se poate. Oricum mai mult pana departe. :)
Bucale e tot una cu Bucurestiul, nu?
Daca nu e, atunci inteleg.
Altfel poate ar trebui sa ocoliti centrul. Nu de alta dar verdele se vede mai bine dupa ploaie.
Cat despre asfaltat, daca nu ma insel eu, in fiecare an se asfalteaza cate ceva. Sau se pun borduri. Si de cele mai multe ori pe aceleasi artere. 1 Mai e un exemplu.
Dar are dreptate Dragos. Merg fantanile de la Unirea. E super cool!
Ce frumoasa capitala avem!
Indubitabil, capitala s-a schimbat enorm în ultimii 5 ani. Nu ştiu dacă este atât meritul lui Băsescu, cât este meritul evoluţiei economice a oraşului şi a deşteptării orăşenilor.
Este adevărat, nu recomand o călătorie cu transportul în comun (public sau privat), dar pe străzi este binişor.
Facem ce facem si tot la Basescu ajungem.
Zic si eu: daca toata lumea accepta ca e o schimbare in bine de ce sa nu ii acordam meritele celui care a avut capitala in grija 8 ani. Ce tot o tragem cu "nu stiu daca e meritul lui Basescu".
Poate nu e el principalul artizan dar in mod cert are un merit. Si mare.
Hm, hm... Am evitat să acord meritul lui Băsescu fiindcă şi în perioada 1990-2000 capitala a evoluat, în ciuda unor primari mai degrabă hilari gen Halaicu and Lis.
Faptul că în ultimii ani au apărut cartiere noi, clădiri noi, că sunt companii private care îşi trimit angajaţii să dea cu mătura prin parcuri la timbildinguri nu cred că are legătură cu Băsescu.
Dacă aş fi foarte cârcotaş, aş spune chiar din contră... Datorită lui Băse cartierul meu (Drumul Taberei) a fost sinistrat vreme de vreo 3 ani pentru construncţia aşa-zisului metrou uşor, de fapt un tramvai cu nimic deosebit de celelalte. Singurul merit este că acum, de la noul Mall până la Casa Scântei ai toate şansele să faci cu maşina vreo 70 de minute la orele de vârf, faţă de cele maxim 40 de minute înainte...
Din primariatul lui Băsescu nu-mi amintesc decât două lucruri pozitive petrecute în primul an de mandat: ofensiva împoriva maidanezilor (care după un an reveniseră parcă mai mulţi ca înainte) şi dărâmarea unor dughene (urmată apoi de cponstruirea altora...). În rest a fost cearta permanentă cu PSD-ul (un lucru bun, dar nu neapărat pentru Bucureşteni).
Dacă este vreun om politic român care şi-a făcut datoria în aceşti ani, acesta este Mugur Isărescu. În rest...
Cristi, exagerezi mult, de pe vremea lui Base, noapte de noapte, centrul era plin de cei de la RASUB. Cu folos.
De asemenea, metroul usor e o chestie pozitiva, pe orice parte o dai. Traficul auto e ingreunat datorita cresterii numarului de masini, ca strada tot 4 benzi are din Moghioros pana la Sofitel. A, ca nu se mai poate merge pe linia de tramvai? Era ilegal oricum, mai reduce din haos. Au trebuit 3 ani pana sa il faca si a fost boborul bulversat? Asta e productivitatea muncitorilor romani, e bine ca l-au terminat si e cu folos, foc fara fum nu se face si se ajunge cu 41 de la moghioros la miciurin in mai putin de 15 minute, exact cat cu masina cand nu e aglomerat. (absolut de acord insa ca mai e de lucru mult pentru transportul public - sunt mari probleme)
Singura gherla in cazul de fata a fost cumpararaea de trenuri cu ecartament diferit de la suedezi, dar aia e faza de bancuri cu prosti.
Iar la Isarescu vs Basescu. Hmm, io cred ca Basescu ii da clasa. Sa ne aducem aminte doar de momentele cand Isarescu a vrut sa candideze la presidentie. Foarte slab si neconvingator, in contextul unei concurente slabe. Isarescu a avut insa un rol avantajos dpdv public, pentru ca pozitia de guvernator i-a permis sa nu iasa in fata foarte mult, si implicit in gura presei.
Plus putini sunt cei care se pricep la macroeconomie, mai ales boborul sau presa, iar cei ce se pricep stiu ca avem o politica fiscala relativ riscanta. Iar Isarescu are ceva de spus in sensul asta.
Nu avem altii mai buni din pacate. Basescu este mana forte chiar daca nu se pricepe la macroeconomie sau corporate finance. DE fapt calitatea unui lider sta exact in aconduce oamenii si a-i pune in valoare pe cei ce se pricep mai bine la ceea ce fac. Si pana una alta, Basescu e singura persoana publica din ultimii 15 ani caruia se pare ca ii iese asta.
Subscriu. Cu Dragos.
Deci, mai eşti încă fan Băse? Eu îţi recomand să citeşti - cu MARE atenţie - propunerea sa privind comunitatea naţională de informaţii, de exemplu, comentată, parţial în Academia Caţavencu de săptămâna aceasta. Mi s-a zbârlit pielea când am citit "docomentul". Nu din cauză că Băse va ajunge să controleze toate structurile de securitate. Ci invers.
Revenind la Bucureşti, eu fac traseul lui 41 foarte frecvent şi cu maşina şi cu tramvaiul aşa că nu am vorbit chiar la întâmplare. Între 8 şi 10 faci cam 40 de minute până la Casa Scânteii de la Piaţa Moghioroş, iar cu maşina stai 20 de minute numai în pasajul Lujerului, încă vreo 20 până la podul Ciurel, şi cam 25 până la Miciurin.
Dar, în fine, nu e asta foarte important. O chestie foarte importantă este că, acum mulţi ani, a fost un concurs internaţional de arhitectură la care au participat nume mari şi care s-a lăsat cu câteva proiecte de excepţie pentru Capitală. Mai îşi aduce aminte cineva ceva despre asta? Fiindcă asta este meteahna tuturor politicienilor români. Sunt bolnavi de "mitul demiurgului". Lumea începe şi se termină cu ei. Tot ce a fost înainte e prost şi trebuie aruncat.
Deja de la domnu' chelner nu mai auzim nimic de proiectele lui Băse, ci a venit el cu câteva minuni, cum ar fi mega proiectul Băneasa, din care ia ghici cine câştigă? Şi de la el măcar ar fi avut pretenţia să continue ilustrul înaintaş...
Aşa că, oraşul lui Bucur evoluează strict în ritmul în care evoluează mentalitatea locuitorilor săi.
Trimiteți un comentariu
<< Home