miercuri, iunie 22, 2005

Evz o comite...

...azi cu un articol de fond in care se arata moral indignat cum ca Monica Macovei a fost la o petrecere une, culmea, a servit uischi si vin, si, culmea culmilor, s-a si cherchelit din cauza asta. Ce tupeu pe doamna ministru sa faca asta in timpul privat din weekend.

Lasand la o parte falsa pozitie moralista si atitudine de stareta de manastire virgina la 65 de ani, articolul se incheie cu urmatoarele 4 intrebari la care am eu 4 rapsunsuri pe care le-as da in locul doamnei Macovei:

Ca ministru poti sa faci reforma ziua, iar noaptea-petreceri publice, puternic imbibate in alcool?
Evident, intrebare stupida - ce legatura are o petrecere privata de weekend cu capacitatile tale intelectuale de la birou?

Poate fi respectat un ministru cu un astfel de comportament?
Evident, intrebare la fel de stupida -- un ministru e respectat pentru rezultate si nu pentru faptul ca a fost la o petrecere unde "teoretic" s-a imbatat. Ascunderea sub anonimat a celor ce sunt citati ca martori nu inseamna ca s-a intamplat, ci arata nesiguranta si implicit neseriozitatea articolului.

Ca ministru, ar putea fi santajabila din cauza slabiciunii sale pentru alcool?
Neinteresant, nici macar nu poate fi spus ca are o slabiciune, logica va lipseste -- daca s-a intamplat o data inseamna ca are o slabiciune?

Poate rezista Monica Macovei presiunii publice generate de asemenea dezvaluiri?
De ce nu? La cati idioti joaca rol de mironosita in presa de azi...

pacat, imi schimbasem parerea despre evz, au luat-o pe urmele istericului de CTP.

link

ps. redactorul sef se explica: am dat articolul pe goarna pentru a nu fi acuzati ca "suntem vanduti actualei puteri". [...] Daca am fi avut poze cu ministrul justitiei sau cu oricare alt demnitar surprins beat la el acasa, n-am fi publicat o virgula. Ar fi fost, intr-adevar, o grava ingerinta in viata personala. "

Este un dublu fals argument: orice petrecere ce se incheie la ora 4 dimineata este un lucru personal (privat) si nu oficial. Mai mult, articolul asta nu are legatura cu partizanatul politic pentru ca nu e vorba de o actiune politica ci de o problema privata a unui ministru. Atat si nimic mai mult.

UPDATE: La stiri am auzit varianta doamnei Macovei care evident ca demonteaza toate prostiile astea si, mai mult, adauga in treacat ca Ramona Feraru, "jurnalista" autoare de la Evz e prietena buna cu Tuculeanu. Cum care Tuculeanu?CEl care printre altele e procuror la parchetul general si membru CSM, e legat direct de 13-15 iunie si a fost premiat de Ilici in decembrie anul trecut pentru fapte deosebite.

Se cam leaga, nu?

3 Comments:

Anonymous Anonim said...

Nu trebuie sa ne mire. Razboiul pornit de Doamna Macovei e poate cel mai dur razboi dus in Romania in perioada recenta (de la Rezistenta din munti si pana acum). Imi vine in minte un contra-editorial din AC semnat de Mircea Toma care semnala exact acest lucru: a inceput un razboi dur si se/ne intreba daca suntem gata (noi toti) sa il sustinem. Se pare insa ca teoria se confirma: in orice lupta avem si victime colaterale. Mi-ar place/Sper ca Evz e doar o victima colaterala si nu un nou inamic

6/22/2005 05:19:00 p.m.  
Blogger valachus said...

Socot că şi-aşa, şi-aşa, ideea de bază e că madam Macovei e cea mai cool ministră de justiţie ever. Probabil că fariseilor de la EvZ li se pare că e scandalos ca, la o întâlnire cu foşti colegi de facultate, să bei un pahar în plus şi să-ţi verşi oful.
Mie nu, şi mai mult, cred că e remarcabil că avem, în cele din urmă, miniştri care chiar au of pe corupţie şi rinocerism. Keep walking, Monica!

6/23/2005 11:00:00 a.m.  
Blogger Dragos Novac said...

da-da-da

6/23/2005 11:26:00 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home