marți, iunie 21, 2005

PSD partid de opozitie

mie mi se pare evident ca ce se intampla zilele astea in Romania vizavi de greva de la CFR este mana PSD combinata cu inconstienta si lacomia celor ce isi spun sindicate. De altfel costurile sunt destul de semnificative iar consecintele indirecte afecteaza intreaga economie, care si asa merge ca dracu dpdv al productivitatii.

Ce e de facut insa? Bunul meu simt spune ca oamenii astia trebuiesc judecati pentru subminarea intereselor companiei pentru care lucreaza. Cu ocazia asta este dat un exemplu si, mai mult, cei ce iau decizii pot sa isi remedieze o credibilitate care e destul de indoielnica avand in vedere surogatul de imagine prezentat de catre idiotii din presa. Orice compromis este fatal, si daca se va intampla va fi printre ultimele cuie din cosciugul pe care multi i l-au pregatit lui Tariceanu.

E drept ca poate suportul legal nu este cel potrivit (ahh, iar legislatia si justitia -- cele mai sensibile probleme ale ROmaniei) insa pierderile despre care discutam sunt uriase. Problema aici este urmatoarea: guvernarea (sau guvernarile) trecuta a ingaduit niste practici inadmisibile intr-o companie ce merge pe principii economice sanatoase. Noua guvernare a zis stop iar sindicatele s-au opus, manate de la spate de partidul de opozitie, care, nu-i asa, face o politica pentru oamenii dispusi la o spaga directa sau pentru cei pe care nu ii prea duce capul. Este, cred, ceva similar cu ce se intampla in justitie in momentul asta -- valul schimbarii este ireversibil, ori esti pentru ori esti impotriva.

E de urmarit, eu cred ca e un moment extrem de important pentru guvern, si sper ca Base, chiar daca sunt convins ca o sa se implice, sa nu apara public sa se ia de ei. E problema lui Tariceanu si nu pare chiar foarte usor de rezolvat.