sâmbătă, februarie 26, 2005

presa de weekend

cafelutza aburinda si gata de citit despre ce se intampla la romanica:

- nenea Scheele ne spune ca 43% din firmele romanesti nu sunt pregatite de aderare. Respectiv "70% din companiile romanesti se considera total sau partial informate privind legislatia europeana, 43% declara ca nu au inceput inca pregatirile pentru integrare si doar 12% au realizat o estimare privind costurile aderarii la UE". Articolul e bun pe fond in sensul in care creste awarenesul oamenilor ca integrarea inseamna si minus nu doar plus. Insa as fi curios care ar fi raspunsul firmelor cat sunt de total informate despre legislatia din Romania considerand cat de stufoase sunt legile si de rapid se schimba de la o zi la alta. Cat despre asta cu "pregatirea integrarii" s-ar putea referi foarte bine la spalat perdele si batut covoare, cine citeste nu cred ca are ce intelege.

- olandezii investesc in hoteluri -- turismul e industria care o sa aiba cea mai mare crestere in urmatorii 3-5 ani, deja multi straini au descoperit cu uimire ca Europa nu se termina la Budapesta sau Praga. Si o sa mai descopere si altele.

- la capitolul stiri externe aflam ca "fata lui Basescu umbla dupa trabuce". Jurnalism a la Roumanie -- stirea pe fond e festivalul international de trabuce de la Havana. Noroc ca odrasla prezidentiala s-a intamplat sa mearga in Cuba ca sa aflam si noi ca e festival acolo. Noi astia necunoscatori in ale trabucelor bineinteles.

Alte titluri din capitolul stiri externe: papa pana la capat, scandalul cremei minune, scurt circuit, exorcizare in direct si ceai de diamante. Interesant, skip adica.

- Tiriac se gandeste sa investeasca in media. De urmarit.

- treaba cu centrul istoric inchis circulatiei e pe bune pana la urma si intra in vigoare de azi.

- ah, si cica vine iarna din nou --- ieri a fost o zi superba in Bucuresti btw, credeam ca am scapat de iarna. Acuma banuiesc ca cei de la meteo sufla si in iaurt de cand seful lor cel mare a fost destituit pe motiv de proaste estimari.

- Cotidianul are un articol introductiv despre cum unii baieti destepti (putini) fac bani investind in actiuni la burse internationale. Nu se spune insa ca se poate pierde la fel de bine.

- cine e interesat in telenovele poate citi ce se mai intampla prin PSD, eu va pot spune rezultatul final deja - Buni va invinge.

- daca nu stiati (eu nu) in Romania a te tatua inseamna sa ai bani. Hmm, e ceva substanta aici, insa sunt si multi care nu se sparg in figuri cu tatuajele lor, eu cred ca e ceva personal si intim totusi. Chestie de educatie cred.

Cam atat cu ziarele romanesti pe ziua de azi, maine dimineata e pentru Dilema.