sâmbătă, martie 05, 2005

iar despre Romania si EU

Alte valuri despre semnele de intrebare asupra seriozitatii Romaniei de a-si tine angajamentele de integrare. Saptamana trecuta a fost un ziar german, saptamana asta a fost Le Monde. Istoric vorbind, romanii nu exceleaza in seriozitate si in respectare de angajamente/deadlineuri (lucruri intalnite foarte des si in mediul de afaceri), insa decizia e politica si a fost luata de mult. De fapt nici nu are importanta daca e in 2007 sau 2009, important e ca mediul romanesc sa se imbunatateasca ca urmare a (presupusei) integrari. Nimeni nu zice ca trebuie sa fie ca si mediul european (care e departe de a fi perfect) -- asta insa ne ajuta sa ne miscam din inertia involutiva a ultimilor 10-15 ani.

2 Comments:

Blogger Zdrîngu said...

Moscovici, care se pare ca e pe jumatate român :)

Si mie mi se pare ca Le Monde a scris obiectiv si nicidecum asa catastrofic, precum a fost prezentat in mai toate ziarele la noi.

3/05/2005 07:58:00 p.m.  
Blogger Dragos Novac said...

evident! dar cred ca acum e mai usor de inteles cum se face jurnalism la noi -- se da articolul din le monde si trebuie facut un articol de 500 de cuvinte plecand de la el. Rezultatul e in presa :)

3/06/2005 11:39:00 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home