miercuri, martie 23, 2005

modele

Uite cum au facut bani oamenii de genul Becali sau de ce esti considerat un prost daca in Romania incerci sa faci afaceri onorabile si cinstite. Problema naspa e ca oamenii astia sunt prezentati ca si povesti de succes, asa ca devin exemple pentru aia mici. Exista o lipsa mare de exemple pozitive la nivelul societatii romanesti - generatiile ce va sa vina se uita si intzeleg ce pot.

Ce avem acuma? Pe de o parte sunt exemplele gen Becali sau Mihaela, foarte agresivi cu cei ce indraznesc sa le contrazica sistemul de referinta. Au facut banii relativ usor (combinatii sau invarteli ilegale sau la limita legii) si cunosc oameni cu influenta care ii valideaza si ii ajuta.

Mai sunt asa numitii intelectuali - generatia care avea 35 de ani in 89 - oameni care acuma ori s-au refugiat in cultura ori au devenit mult prea mercantili si nepasatori fata de comunitate.

Mai sunt oamenii mai in varsta care se agata de trecut si cauta cu disperare un sistem de referinta.

Mai sunt oamenii din generatia mea care sunt middle manageri pe la vreo multinationala, cu salariul de vreo 1000 de euro, masina si telefon de servici si care cred ca l-au prins pe Dumnezeu de picior si care in principiu sunt doar mediocri, ei ajungand acolo datorita vidului de oameni pe palierul asta. In general astfel de oameni cauta sa epateze si sa iasa in evidenta in orice imprejurare.

Si mai sunt oamenii destepti care stau deoparte si fac bani. Nu ies in fata fie pentru ca nu le place publicitatea fie pentru ca ar risca sa fi asociati cu oamenii din prima categorie.

Bineinteles ca toate astea sunt nuantele mele - voi mai vedeti si alte tipologii care imi scapa?

1 Comments:

Blogger Dragos Novac said...

daaa, si mai sunt baietzashii de cartier de genul celor care au venit ieri sa imi monteze centrala telefonica. 20-30 de ani, gelati, spilcuiti, nepoliticosi, aroganti, agresivi, mi-au cerut spaga in fata :)

3/24/2005 11:15:00 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home