miercuri, aprilie 20, 2005

femei incompetente sau doar incompetenti?

Turcescu in Cotidianul de azi:

"Departe de mine gindul ca esecurile inregistrate pina acum in politica de aceste doamne ar trebui sa ne determine sa ne pierdem increderea in capacitatea femeilor de a se impune pe scena publica. Putem spune, cel mult, ca, in unele cazuri, presedintele Traian Basescu a mizat gresit pe capacitatea unora dintre aceste colaboratoare de a se adapta la mediul politic. Nu e exclus ca, in timp, Anca Boagiu, Roberta Anastase sau Mioara Mantale sa reuseasca sa se impuna in viata politica. Dar, deocamdata, este cit se poate de evident faptul ca, in afara Adrianei Saftoiu si a Laviniei Sandru, noul val feminin al politicii romanesti s-a spart inainte de a fi ajuns la mal."

Desi poate are dreptate nu mi se pare cea mai desteapta observatie, pentru ca pare super misogina, adica exact atitudinea celor de la Catavencu de care cam toata lumea prin oras stie. Mai degraba trebuie remarcat urmatorul aspect: la nivel public nu exista oameni bine pregatiti si care sa faca fata cerintelor posturilor. Practic cand vrei sa iti faci o echipa nu prea ai de unde alege, iar daca mai iei in considerare si increngatura de combinatii politice ce te fortzeaza la multiple limitari intr-o alegere optima...

Prin urmare, doamna consilier nu face exceptie insa sunt nenumarate alte personaje care si-au dovedit incomptenta crasa in situatii mult mai evidente si mai dureroase decat la un concurs de genul "stii si castigi" al unui jurnalist care se diferentiaza pentru simplul fapt ca e mai tanar si vorbeste mai pe intelesul tuturor decat pentru ca ar fi neaparat mai bun. Sper ca articolul de mai sus e doar o scapare.

2 Comments:

Blogger Ciprian said...

Se pare ca Turcescu a avut saptamina blondelor la el in emisiune... ieri Daciana Sarbu: delicioasa emisiune. Oricum o prestatie onorabila in comparatie cu cea a doamnei Udrea, care a mers din bara in bara... si din impiedicat in impiedicat si mai rau.

4/21/2005 10:41:00 a.m.  
Blogger Dragos Novac said...

da, nu stiu ce sa zic despre prezentele delicioase, pe de o parte le inteleg pe de alta parte nu le vad rostul cand e de treaba.

Eu sunt foarte pragmatic de felul meu si nu ma prea impresioneaza multe, inclusiv un decolteu apetisant - vorba lui chop intr-o thread mai vechi, observ dar discret si incerc sa nu afecteze actiunile mele. Dar asta tine mai mult de natura umana, de caracter si mai putin cu locul in care te-ai nascut.

Oricum, problema ramane, sunt o multime de idioti ce ne reprezinta, prin parlament sau aiurea - e si un articol in Cotidianul de azi, parca preluand balonu' din comentariul meu :D Deh, blogs are grassroots indeed.

4/21/2005 12:48:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home