joi, mai 19, 2005

Cercetarea din Romania -- o mare minciuna a incompetentei

gasesc un articol in Cotidianul in care se clameaza ca problema in cercetarea romaneasca provine din lipsa banilor. Asta de altfel este problema numarul 1 de care se plange tot romanul cand da rateuri sau cand isi recunoaste incompetenta: "daca nu sunt bani..." Nimic mai fals, totul este o mare minciuna -- bani sunt cu gramada pentru cercetare, numai anul trecut Romania a returnat 80% din fondurile alocate de catre UE (sau ceva ce tine de UE) pentru sprijinirea cercetarii romnesti. Si vorbesc de sute de milioane de euroi.

Motivul: lipsa proiectelor. Iar proiectele lipsesc pentru ca, foarte franc, oamenii care fac cercetare in Romania nu prea sunt la curent cu ce se intampla atat in business cat si in mediile internationale. Oamenii o cam luzaresc si isi plang de mila, iar scuza cu banii este penibila, un abonament la internet costa 30 de para zilele astea, restul depinde de cel ce face treaba.

Si btw, stiti cat costa sa iti iei titlul de doctorand in orice domeniu in Romania? 30 de mii de euroi si nici nu trebuie sa treci pe la scoala sa iti iei diploma, ti-o dau ei. E un argument suficient de puternic?

acum mergeti si cititi si idioteniile declarate de aia in Cotidianul si dupa aia intoarceti-va sa ma combateti :)

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

Apropo de "Nu sunt bani!" La BNR zac degeaba vreo 7 miliarde de euro care nu-şi găsesc întrebuinţarea în economie.

5/19/2005 02:50:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home