joi, mai 19, 2005

Coruptia si Romania, poveste nemuritoare

Foarte bun articol in Evz care practic arata ca nu exista nici o diferenta intre numele de PSD, PRM, PNTCD, PNL sau orice acronim de guvernanti politicieni si explica pe sleau de ce toata lumea considera Romania o tara corupta pana in maduva oaselor. Si de aia esti considerat prost cand faci afaceri cinstite in Romania, pentru ca trebuie sa muncesti.

Iar batalia prezenta dintre PSD si CSM versus Monica Macovei si Ministerul Justitiei reprezinta exact zvarcolirea (sper ultima) unui sistem care garanta existenta a ce se explica in articolul din Evz. Adica Justitia din Romania. Btw, ca vorbeam de Tiriac agitandu-se sa il scape pe Junior acum vreo cateva luni, credeti ca povestea din articolul asta e pe bune? Evident ca este.

2 Comments:

Blogger valachus said...

Aseară n-am citit articolul ăla din EvZ, că n-am vrut să-mi stric somnul. Îl citii acuma şi ce să mai adaug? Nu e nimic de adăugat.
Ref la războiul din Justiţie, însă, chiar în cazul fericit în care ostilităţile majore vor fi câştigate de ză gud gaiz - asta va fi doar partea cea mai uşoară: o să urmeze ani mulţi de ciocniri de gherilă cu rebelii - insurgenţi sau terorişti, depinde cum priveşti problema - de prin instituţii centrale, instanţe, barouri, parchete.
Decenii conflictul se va prelungi, eu simt. May the Force be with us :)

5/19/2005 03:12:00 p.m.  
Blogger Dragos Novac said...

bine, e corect, practic nu e nimic iesit din comun ca inertia sa fie mare si sistemul sa se impotriveasca schimbarii. Problema care ma seaca este ca am pierdut 15 ani de zile. Si mai e nevoie de cel putin 15-20 de ani ca sa putem numi cat de cat normalitate status quo-ul ce va fi atunci in Romania.

Asta daca nu se va intampla ceva iesit din comun cu big brother din UE si vom fi back to square zero. Si abia atunci poate vom realiza ca tre' sa facem lucrurile ca lumea pentru noi, nu pentru a fi acceptati in UE, in NATO sau in Asociatia Luzerilor din Romania si Bulgaria. Call it a hunch. :)

5/19/2005 11:00:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home